Soms zit het mee en soms…regent het!

Regen is fijn...

Soms zit het mee en soms…regent het!

 

Eigenlijk is al die regen wel fijn…voor de natuur en de waterstand enzo, alleen is het een beetje veel in een te korte tijd waardoor het weer even minder fijn is. Dan lopen de stallen vol met water en, kunnen we zwemmen in de rijbak…moet ik coachsessies afzeggen want heey…er zit echt wel een grens aan hoeveel regen een mens kan hebben.

 

Paarden kunnen hier echt veel beter mee omgaan, die leven in het moment en denken echt¬† niet “kan het nu stoppen…ik ben er klaar mee hoor”. Als het stopt…dan stopt het en zo niet…dan regent het nog even door. Het is er gewoon…op dit moment!

 

Het fijne is dat ik maar even naar de paarden hoef te kijken en dan gebeurt er iets bij mij. Hop…uit je negatieve denkpatroontje Els…de regen wordt er echt niet minder door en het houdt heus wel een keertje op. Heb je mooi de tijd om een stukje te schrijven terwijl de dompelpomp de grote plas water wegpompt, en na te denken over hoe we dit waterprobleem bij de stallen gaan oplossen. Of niet gaan oplossen want het is ook wel een mooie les…sommige dingen zijn echt niet te sturen dus GO WITH THE FLOW! Ik ben dankbaar dat ik de paarden zo dichtbij heb…ik leer iedere dag van deze prachtige dieren.

 

Hoe zit het met jouw denkpatronen? Word je soms ook boos op dingen die in jouw ogen niet te sturen zijn? Hoe los je dat op? Ik ben benieuwd, ik hoor het graag!

 

Fijne dag